Undervisning

ff-5-protagonist-dpi1004

Frederiksberg Filmværksted har mange tilbud til filminteresserede børn og unge i alderen 9-19 år, der kunne tænkte sig at lave deres egne film. Filmværkstedet bruger filmmediet til at skabe fælles oplevelser og personlig udvikling hos børn og unge.

Frederiksberg Filmværksted har flere hold fordelt efter klassetrin, henholdsvis: 3.-4. klasse, 5.-7. klasse, og 8. klasse og opefter. Der er to timers ugentlig fast undervisning for hvert hold, som ligger indenfor tidsrummet 15.10-19.40 på enten en mandag, tirsdag, onsdag eller torsdag. Hvis man gerne vil være fast deltager på Frederiksberg Filmværksteds fritidshold, så er der detaljerede oplysninger og tilmelding på musikhoejskolen.dk.

Sæson 2021/2022 starter snart, og der er stadig pladser ledige på flere hold. Tilmeldingen kan findes via dette link

Udover at varetage undervisningen på eftermiddags- og aftenholdene, er vi involverede i et projekt hvor Filmværkstedets undervisere tager ud til alle 6. klasser i kommunen og afholder tre-dages workshops med fokus på alle faser af filmproduktion og billedfortællinger.

Vores formål er

  • At give børn og unge en bredere og dybere forståelse for film og medieprodukter, således at de bliver bedre klædt på til at agere i en verden, hvor disse produkter spiller en stadig mere omfattende og vigtig rolle.
  • At hjælpe unge filmentusiaster med at styrke deres praktiske evner indenfor filmproduktion, og være med til at udvikle nye unge talenter.

Vores fokusområder er

  • Kreativitet: Vi sætter fokus på kreativiteten og på den skabende rejse fra den første grundlæggende idé til det færdige produkt.
  • Faglighed: Undervisningen tager udgangspunkt i det håndværk det er at lave film, og det er vigtig for os at give eleverne de nødvendige faglige kompetencer, det kræver for at arbejde seriøst med praktisk filmproduktion.
  • Begejstring: Med afsæt i elevernes egen begejstring for filmmediet skaber vi de fælles rammer, hvor filmentusiaster kan dyrke deres interesse.
  • Samarbejde: Film er et komplekst medie, som kræver at alle elementer arbejder sammen for at opnå et optimalt resultat. Igennem filmproduktion styrker eleverne deres egne evner til at samarbejde.
  • Udvikling: Filmværkstedets aktivitet bidrager til elevernes faglige og personlige udvikling. Indlæring og udvikling går side om side i den kreative proces.

Undervisere:

Thomas Nielsen

Thomas Nielsen, leder og underviser

Thomas er uddannet cand. mag. i Filmvidenskab fra Københavns Universitet – og har tidligere arbejdet som instruktør og producer på en række musikvideoer og tv-reklamer. Han har lige siden Frederiksberg Filmværksteds begyndelse fungeret som leder og fast underviser, og har løbende været arrangør på diverse workshops og events, eksempelvis filmquizzen ”Danmarks største filmnørd” i samarbejde med BUSTER filmfestival, og filmworkshoppen ”Små film med store fortællinger” i Kulturhuset Den Gule Villa.

 

David Zinck, underviser

David er studerende ved Film- og Medievidenskab på Københavns Universitet. Han producerer kortfilm i sin fritid og væggene i hans lejlighed er plastret til med filmplakater. Han har en svaghed for gamle franske film, og alt som hans navnebror David Fincher har instrueret. Han er typen, der ikke har én yndlingsfilm – men hvis han skulle vælge, så var det Les Quatre Cents Coups, endnu en gammel fransk film.

Andreas Broberg Pedersen, underviser

Andreas er i gang med at færdiggøre sin bachelor i Film- og medievidenskab på Københavns Universitet. Når han ikke studerer så får han tiden til at gå med at skrive kortfilm, se den seneste film eller serie på Netflix, eller producere film. Yndlingsfilmen kommer an på humøret så det kan være alt fra 10 Things I Hate About You til Fight Club.